Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο πανηγύρι που στήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας Ζίζοτεκ στο Δαφνώνα Ξάνθης. 
Στο γνωστό χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νέστου, στην όχθη του ποταμού, η παραγωγή της ταινίας οργάνωσε ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, κατά τη διάρκεια του οποίου χάνεται ο μικρός ήρως της ταινίας από τα χέρια της πρωταγωνιστριας Πηνελόπης Τσιλίκα, που τράβηξε τα βλέμματα στο γύρισμα. Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν υπομονετικά στην εντυπωσιακή αναπαράσταση ενός πανηγυριού.

Τόσο ο κόσμος από τον οικισμό όσο και επισκέπτες από την Ξάνθη, εθελοντές από συλλόγους όπως οι Κατασκηνωτές, ηθοποιοί από το θίασο Ανατολικά του Νέστου ή το Black Box βοήθησαν στην πραγματοποίηση του δύσκολου γυρίσματος και στην προβολή της ευρύτερης περιοχής. Το πανηγύρι υπό τους ήχους της Εβρίτικης Ζυγιάς, ήταν σχεδόν πραγματικό ενώ στο χορό πρωταγωνίστησε το Χορευτικό Εργαστήρι της ΦΕΞ.

Τα γυρίσματα της ταινίας του Bαρδή Μαρινάκη συνεχίζονται εδώ και μέρες στην περιοχή του Δαφνώνα και της Κοιλάδας του Νέστου με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών ντόπιων ως κομπάρσων ενώ η παραγωγή χαρακτηρίζεται άρτια από κάθε άποψη.

[envira-gallery id=”26326″]

Φωτο: Α. Ζωγραφίδου – Α. Νικολαΐδου – Λ. Θαμνίδης