Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Ξάνθης αναφέρει:

Κλιμάκιο της Πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΕ Ξάνθης, αποτελούμενο από 6 μέλη, μετέβηκε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα χωριά Σμίνθη, Μύκη, Εχίνο και Κένταυρο της ορεινής περιοχής και πραγματοποίησε επαφές με εκατοντάδες κατοίκους  των χωριών αυτών, διανέμοντας και το σχετικό υλικό για το αγροτοκτηνοτροφικό πρόβλημα.

Η υποδοχή των μελών του κλιμακίου και η αποδοχή του υλικού και των θέσεων της ΛΑΕ από τους κατοίκους ήταν εξαιρετικά καλή.

Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν την έντιμη στάση των πρώην υπουργών και βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που, μετά την συνθηκολόγηση του Τσίπρα και της τυχοδιωκτικής Προεδρικής Ομάδας που τον περιβάλλει, αποχώρησαν από την κυβέρνηση και τον μνημονιακό -πλέον- ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν την ΛΑΕ με Γραμματέα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα στελέχη της ΛΑΕ Ξάνθης από την μειονότητα, ζήτησαν από τους κατοίκους του ανατολικού ορεινού όγκου του νομού να εναντιωθούν με τον λόγο και με την ψήφο τους στις πολιτικές των μνημονίων και να στηρίξουν την πολιτική εξόδου από την Ευρωζώνη και ρήξης με την ΕΕ. Να ενισχύσουν τις προτάσεις της ΛΑΕ για την μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα, ως αφετηρία εξόδου από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την χώρα. Ενισχύοντας κατ’ αρχήν την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με την στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Καταπολεμώντας με συνέπεια την καταστροφική ανεργία και αντιμετωπίζοντας την οικονομική οπισθοδρόμηση και των άλλων τομέων της οικονομίας.