Όπως γνωστοποιήθηκε από την Πρυτανεία του ΔΠΘ, από το Υπουργείο Παιδείας ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θ. Καραμπίνη. Η ανακοίνωση από το γραφείο του Πρύτανη συνοδεύεται με δήλωση εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. 

“Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον ΥπουργόΠαιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.

Αιδώς Αργείοι” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πειθαρχική δίωξη και παραπομπή του κ. Αθανάσιου Καραμπίνη, Πρύτανη του ΔΠΘ