Δύο διακρίσεις κατέκτησε η ομάδα των Chef της Ξάνθης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής “Φαντασία Γεύσεων” που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες υπό την εποπτεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μέγας Αλέξανδρος και διοργανώθηκε από την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών και το Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης. 

Αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που εκπροσώπησαν το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης Μαγειρικής σε διάφορες κατηγορίες. Οι Νίκος Κουτσουρίδης, της ιστορικής Κληματαριάς και Θανάσης Αθανασίου κέρδισαν τον “αργυρό σκούφο” στην κατηγορία πιάτου black box (άγνωστο περιεχόμενο). Οι Κώστας Παππάς και Θανάσης Αθανασίου κατέκτησαν το “χάλκινο σκούφο” στην κατηγορία για το ζεστό πιάτο ζυμαρικών.

Διαγωνίστηκαν πάνω από 170 σεφ με τους εκπαιδευτές τους ενώ στόχος της διοργάνωσης ήταν μέσω του διαγωνισμού, να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα των Σερρών. Παρών ήταν και ο Αθανάσιος Σκούρας, ο Αρχιμάγειρας του Προεδρικού Μεγάρου, που ήταν ο βασικός κριτής του διαγωνισμού, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, του κλάδου τροφίμων και εφοδιαστικών αλυσίδων.

[envira-gallery id=”26915″]