Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και την επισήμανση ότι παραμένει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επειδή θεωρεί επικίνδυνη τη δημοτική αρχή, έκανε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο Θανάσης Ξυνίδης. 

Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών χαρακτήρισε πρωτόγνωρο και επικίνδυνο φαινόμενο την παρούσα δημοτική αρχή στο Δήμο Ξάνθης σημειώνοντας «Στα 23 χρόνια που είμαι σύμβουλος στο Δήμο, είχα πολλές αντιρρήσεις σε πολλές πράξεις της διοίκησης των προηγουμένων Δημάρχων, όμως αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια αποσυντονισμού όλων των υπηρεσιών και, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες,  με μια ασύδοτη προσπάθεια να αλλάξουν όλοι οι προϊστάμενοι, ξεχαρβαλώνοντας τελείως το σύστημα διοίκησης».

Έκανε λόγο για «συγκεκριμένη κλίκα ανθρώπων που θέλει να διοικεί το Δήμο» ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ποδηγέτηση των υπηρεσιακών παραγόντων. «Όλο αυτό το κλίμα έχει αναγκάσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να έχουν κοινό βηματισμό, ανεξαρτήτως τι θα πράξουν στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, αυτός είναι ο λόγος που ανάγκασε και μένα, να είμαι ακόμη στη θέση μου ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να έχω αποχωρήσει και εγώ για να έρθουν νέα πρόσωπα» είπε και πρόσθεσε  «Η ζημιά που γίνεται στο Δήμο και σε όλους τους οικισμούς είναι σοβαρή και θεωρώ ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραιτηθούμε και να αφήσουμε αυτό το σύστημα να λειτουργεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και δεν είμαι αυτός που θα λέει “δεν ήθελα αλλά με ήθελε ο λαός μου”».

«Αν πολιτευτώ ανήθικα θα με μισήσει ο θεός, αν πολιτευτώ ηθικά θα με μισήσουν οι άνθρωποι. Επειδή δεν θέλω να συμβεί κάτι από τα δύο, δεν έχω καμία διάθεση να διαχειριστώ εξουσία γιατί  ή θα παραβιάσω τις αρχές μου ή θα παραβιάσω τη λογική μου» αναφέρει χαρακτηριστικά αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.