Αναβολή για να συζητηθεί σε πιο κατάλληλο χρόνο πήρε, ουσιαστικά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης το θέμα του κολυμβητηρίου μετά το ατύχημα που σημειώθηκε με θύμα ένα 16χρονο μαθητή. 

Στην έναρξη της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τη λύπη του Δήμου για το ατύχημα και τη συμπαράσταση όλων στην οικογένεια με τις ευχές η υγεία του μικρού μαθητή να βελτιωθεί σύντομα. Εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι Μ. Φανουράκης (έλειπε ο Θ. Ξυνίδης), Δ. Μπένης και Ι. Καμαρίδης, συντάχθηκαν με την τοποθέτηση του Δημάρχου και ανέφεραν ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία του παιδιού και, δεδομένης της κατάστασης, δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για να αναζητηθούν ευθύνες, καθώς θα υπάρξει χρόνος να συζητηθεί το θέμα στο μέλλον, χωρίς την πίεση που προκαλεί το σοβαρό ατύχημα.

Ερώτηση για το πάρκινγκ από Ανταμπούφη περιμένει απάντηση

Εξάλλου, στο δημοτικό συμβούλιο επανήρθε η ερώτηση του Νίκου Ανταμπούφη από προηγούμενη συνεδρίαση, που ζητά να μάθει τι γίνεται με το δημοτικό πάρκινγκ, τι εμπλοκή υπάρχει στη σχέση με την μισθώτρια επιχείρηση και είναι κλειστό, τι χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος πριν και μετά τη δημοπρασία και τι έγγραφα έχουν ανακληθεί σε σχέση με το χώρο, μεταξύ άλλων ερωτημάτων. Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος απάντησε ότι, όντως, είναι μια ερώτηση που κατατέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά καθώς απαιτείται η άποψη των υπηρεσιών, αυτή αναμένεται, και όταν υπάρξει, θα ενημερωθεί το σώμα για την υπόθεση. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανταμπούφης επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη καθυστέρηση και ζήτησε να υπάρξει η απάντηση στην επόμενη συνεδρίαση.

ΔΕΥΑΞ και επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων

Κατά, τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα είχαν κυρίως υπηρεσιακό χαρακτήρα. Ενδιαφέρον υπήρξε για το θέμα της έγκρισης αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ για τη μείωση τόκων υπερημερίας στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ καθώς και την καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου με μείωση 805 σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία παρουσιάζει κέρδη (τα οποία ο Δ. Μπένης χαρακτήρισε πλασματικά λόγω του διακανονισμού που έχει γίνει στα πολύ μεγάλα χρέη προς το Δήμο) με αποτέλεσμα να καταβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους, που θά μπορούσε με ένα πιο οργανωμένο και συνολικό τρόπο να αποδίδονται στους πολίτες μέσω ελαφρύνσεων.

Τέλος, η παράταξη Κοινωνία Δημοτών με αφορμή χρηματοδότηση πολιτιστικού συλλόγου ανέφερε ότι, εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί η πρόταση για δημιουργία μητρώου και αντίστοιχης επιτροπής που θα αντιμετωπίζει συνολικά τα θέματα των οικονομικών ενισχύσεων σε συλλόγους, ψηφίζει πλέον λευκό. Εξάλλου ζήτησε, όταν ο Δήμος καλύπτει δαπάνες τροφοδοσίας ή γευμάτων, να γίνεται κυκλική επιλογή των τοπικών επιχειρήσεων και να μην προτιμώνται διαρκώς οι ίδιες.