Τη άποψη ότι στη διαδικασία του διαγωνισμού για την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ οι υποψήφιοι αγοραστές δεν γνώριζαν για την υπόθεση της λαθρεμπορίας και του προστίμου, διατυπώνει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών και υπαλλήλων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης. 

Όπως αναφέρει στο Xanthi2.gr, ο συνεταιρισμός των εργαζομένων που είναι μέτοχος της εταιρίας, είχε εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και έτσι είχε πρόσβαση στα στοιχεία του διαγωνισμού. Είχαν συναντήσει τότε τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ κ. Μαράντο και στην ενημέρωση των υποψήφιων αγοραστών είχαν εμφανιστεί μόνο υποχρεώσεις 88 εκατ. ευρώ σε δημόσιο και τράπεζες χωρίς καμία άλλη αναφορά στην υπόθεση λαθρεμπορίας και του πιθανού προστίμου που θα καταλογιζόταν.

Πικρία για τη στάση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – “Ο Κεγκέρογλου κάπνιζε τσιγάρα ΣΕΚΑΠ”

Παράλληλα, εκφράζει την πικρία του για τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιλογή των οποίων ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη το 2013, όπως μαρτυρούσε και η διαδικασία του διαγωνισμού ενώ το πρόστιμο “εμφανίστηκε” μόλις η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγε από την εξουσία. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τον προβλημάτισε ιδιαίτερα η στάση του Β. Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ που ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στη Βουλή, αν και γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και τον ίδιο.

Όπως σημειώνει ο Κ. Γαβριηλίδης, ο ίδιος και ο Β. Κεγκέρογλου ως Υφυπουργός Εργασίας είχαν συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις με την εργοδοσία Σαββίδη, την πρώτη περίοδο (όταν υπήρχαν διαφωνίες με τον ιδιοκτήτη, που στη συνέχεια εξαλείφθηκαν) και ζητούσε από τους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα πίσω όπως και από την ιδιοκτησία, ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί. Μάλιστα, θυμάται χαρακτηριστικά ότι με δική του προτροπή στο παρελθόν, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είναι καπνιστής, είχε αλλάξει μάρκα τσιγάρων και προτιμούσε σήμα της ΣΕΚΑΠ.

Γ. Στογιαννίδης: Να πάρουν θέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Ξάνθη

Το πολιτικό και κοινωνικό δίλημμα θέτει και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και συνδικαλιστής, Γρηγόρης Στογιαννίδης. Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 υποστήριξε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν για τη διατήρηση 170 θέσεων εργασίας και μιας μεγάλης εταιρίας της περιοχής καθώς και ότι δεν διαγράφονται τα πρόστιμα αλλά καταλογίζονται στους υπεύθυνους.

“Πέταξε” όμως την μπάλα στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΝΔ στην περιοχή της Ξάνθης, τις οποίες καλεί να μιλήσουν δημόσια και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη στάση των κομμάτων τους εναντίον της ΣΕΚΑΠ.